News & Press

Gault&Millau

Chef Radu CM Ionescu – Gault & Millau Romania Great Chef of Tomorrow 2019

KAIAMO – 15 points & 3 toques Gault & Millau Romania 2019

 

Articles about G&M

     Romania-Insider: “Four restaurants in the country received a score of 15 points and 3 chef hats. They are: Baracca (in Cluj-Napoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (Bucharest) and the ARTIST (Bucharest).”

Article: https://www.romania-insider.com/index.php/gault-millau-restaurants-romania-2019

     Ziarul Financiar: “Cele mai bune restaurante româneşti conform ghidului Gault & Millau 2019” Article:

Article: https://www.zf.ro/info/cele-mai-bune-restaurante-romanesti-conform-ghidului-gault-millau-2019-bucatarul-sef-al-anului-este-alexandru-dumitru-de-la-bistro-ateneu-cu-15-5-puncte-dintr-un-maxim-de-20-18186064

     Economica: “4 restaurante din România au primit un scor de 15 puncte și 3 bonete : Baracca (ClujNapoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (București) și the ARTIST (București).”

Article: https://www.economica.net/ghidul-gault-millau-l-a-desemnat-pe-alexandru-dumitru-bistro-ateneu-chef-ul-anului-in-romania_170523.html

     Bursa.ro: “Gault&Millau a lansat, ieri, în cadrul unei gale, ediţia 2019 a ghidului de restaurante pentru România.”

Article: https://www.bursa.ro/gault38millau-lanseaza-ghidul-de-restaurante-2019-pentru-romania-alexandru-dumitru-bistro-ateneu-bucatarul-sef-al-anului-02044730

     TrendsHRB: “Gault&Millau a lansat aseară ediția 2019 a ghidului gastronomic, în cadrul unei gale în care s-au acordat și premiile anului pentru restaurantele și bucătarii din România.”

Article: https://www.trendshrb.ro/stiri/premiile-gaultmillau-2019-alexandru-dumitru-este-bucatarul-sef-al-anului/

     Biz: “Investiția în Gault&Millau este de fapt investiția într-o platformă globală care poate exprima clar și convingător potențialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul și agricultura din România.”

Article: https://www.revistabiz.ro/alexandru-dumitru-bucatarul-sef-al-anului-2019/

     Dupa Afaceri: “Ghidul francez Gault & Millau, care a intrat oficial pe piaţa locală anul trecut cu un prim ghid al celor mai bine cotate restaurante din România a lansat acum o a doua ediţie ce cuprinde 275 de restaurante şi localuri pop din mai multe oraşe din ţară. În această primăvară compania a lansat şi un ghid al celor mai bune vinuri româneşti.”

Article: https://da.zf.ro/dupa-afaceri/gastronomie/cele-mai-bune-restaurante-romanesti-conform-ghidului-gault-millau-2019-bucatarul-sef-al-anului-este-alexandru-dumitru-de-la-bistro-ateneu-cu-15-5-puncte-dintr-un-maxim-de-20-18184830

     Antena1: “275 de restaurante și localuri POP (183 restaurante și 92 localuri POP) au fost selectate înediția 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 orașe – 154 de localuri fiind noutăți față de ediția din 2018. În total, restaurantele din România au primit 108 bonete, iar clasamentul astfel rezultat le aduce recunoaștere în gastronomia internaţională.”

Article: https://a1.ro/lifestyle/food/gault-millau-a-lansat-editia-2019-a-ghidului-de-restaurante-pentru-romania-id878483.html

     PlayTech: “Ghidul Gault Millau este o instituție internațională care se ocupă cu celebrarea restaurantelor de top de pe mapamond. Similar cu Michelin din acest punct de vedere, în loc de maximum trei stele pentru cele mai bune restaurante, în ghidul Gault Millau sunt asociate bonete de bucătar restauranelor și bucătarilor din spate. Maximul de bonete este cinci, iar în România avem cinci restaurante cu câte trei bonete. La nivel global, acestea ar fi echivalentul la aproximativ o stea Michelin.”

Article: https://playtech.ro/2019/gault-millau-2019-cele-mai-bune-restaurante-din-romania/

Articles about KAIAMO

​Star Dining: “Kaiamo is the result of the effort and passion of a young and promising chef. It all depends on his ambition to progress and constantly surpass his own level – if it all goes well, it could become one of the best restaurants in Bucharest. We’ll gladly follow its journey.”

Article: http://stardining.ro/?p=2540&lang=en

Life.ro: “Optimismul și pasiunea sa sunt molipsitoare. Iar ora pe care am petrecut-o împreună m-a făcut să mă gândesc la bunicile mele. Și mi-a plăcut pentru că mi-a fost dor. Am plecat de acolo și m-am gândit la toate dulciurile cu care mă trezeau după somnul de prânz.”

Article: https://life.ro/cum-a-ajuns-pustiul-rebel-din-bucuresti-sa-se-indragosteasca-de-bucatarie-si-de-ce-s-a-intors-din-anglia-pentru-a-vorbi-lumii-despre-romania-unui-copil-crescut-de-bunica-sa/

Dupa afaceri: “Un loc al rădăcinilor într-o lume a dezrădăcinării. Un tribut adus României. Acasă. Un concept etno transpus într-o direcţie modernă. Un restaurant menit să pună România pe harta gastronomică a lumii. Fiecare dintre aceste sintagme descrie acelaşi lucru: restaurantul Kaiamo.”

Article: https://da.zf.ro/dupa-afaceri/gastronomie/kaiamo-nume-scena-locala-restaurant-conceput-pune-romania-harta-gastronomica-lumii-kaiamo-filosofie-dacica-simbolizeaza-nazuinta-spre-absolut-nume-prima-vedere-inseamna-nimic-esenta-spune-totul-17617341

Ziarul financiar: “Radu Ionescu şi Cezara Tănase, doi tineri cu studii la Londra au deschis Kaiamo, un restaurant în zona Aviatorilor.”

Article: https://www.zf.ro/companii/radu-ionescu-si-cezara-tanase-doi-tineri-cu-studii-la-londra-au-deschis-kaiamo-un-restaurant-in-zona-aviatorilor-vrem-sa-punem-romania-pe-harta-gastronomica-a-lumii-18172030

Piatra online: “La fel ca acest simbol, Kaiamo este un loc care isi propune sa aduca o schimbare in decor – cultural si gastronomic -, prin trairi, emotii si experiente autentice. Nu doar locul si oamenii, care lucreaza zi de zi in slujba celor care isi doresc mai mult decat o farfurie de mancare, au o poveste.”

Article: https://www.piatraonline.ro/kaiamo-un-concept-al-radacinilor-intr-o-lume-a-dezradacinarii-foodrocks

Horeca insight: “Dupa sapte ani petrecuti la Londra, timp in care a urmat (si) cursurile Institutului Le Cordon Bleu si a obtinut Grand Diplome de Cuisine & Patisserie, Radu Ionescu, Founder & Head Chef Kaiamo, a decis sa se reintoarca in tara si sa-si materializeze visul de a avea un restaurant propriu.”

Article: https://www.horecainsight.ro/se-deschide-kaiamo-un-restaurant-ce-mizeaza-pe-reintoarecerea-la-origini-atat-prin-meniu-cat-si-prin-simbolistica/

TrendsHRB: “Masca, expusă chiar la intrarea în locație, reprezintă și logo-ul restaurantului. Este specifică zonei maramureșene și simbolizează schimbarea, trecerea de la o etapă la alta, în speță de la un an la altul, fiind o formă de ocrotire față de influențele negative. Preluând întocmai simbolistica obiectului, Radu Ionescu își propune ca restaurantul său să reprezinte schimbarea în gastronomia românească, „să purifice, să ajute la depășirea elementelor negative și limitative și să deschidă drumul spre o nouă mentalitate“.”

Article: https://www.trendshrb.ro/business/restaurantul-kaiamo-sau-reintoarcerea-la-origini/

Radio Guerrilla: “Kaiamo este la acest moment cel mai bun restaurant din București și cel mai de viitor.”

Article: https://www.guerrillaradio.ro/revista-guerrilla/am-fost-la-kaiamo/

De Corina: “O să revin la Kaiamo, ca să încerc și alte preparate care pun în valoare bucătăria contemporană, cu inspirație din mâncarea tradițională, cu nostalgie în forme creative. Se simte gura de aer proaspăt cu care vine tânărul Chef, alt tip de abordare a unui concept, altă influență și cultură a preparării ingredientelor și îmi place joaca și îndrăzneala în bucătărie (având în spate lucruri solide).”

Article: https://www.de-corina.ro/index.php/2018/09/22/restaurant-kaiamo-bucuresti-cu-parizerul-pe-ziar/

Out and About: “Asteptarile mele erau ca o sa avem parte de niste preparate minuscule si niste combinatii dubioase, dar ca merge ca experienta. N-am fost niciodata mai bucuroasa sa-mi fie inselate asteptarile.”

Article: http://www.out-and-about.ro/kaiamo-experienta-fine-dining/

Unimpressed Celia: “Mi-am dat seama că mi-a plăcut prea mult experiența și am decis să îmi modific verdictul de “almost imrpessed” dat inițial, în “impressed”. Vă recomand să mergeți și voi, să vă bucurați de loc, atmosferă și mâncare. Poftă bună!”

Article: https://www.unimpressedcelia.com/recenziibucuresti/kaiamo

Chili Pepper: “Mai rar întâlnit în București, la Kaiamo vei avea parte și de un chef’s table, un meniu fix de 15 preparate de degustare, în care te lași pe mâna echipei din bucătărie pentru o experiență culinară desăvârșită.”

Article: https://chilipepper.ro/kaiamo-restaurantul-autohton-inspirat-de-experienta-internationala-bucuresti/

Interviu Chef Radu Ionescu Inspiring Stories: https://www.youtube.com/watch?v=n9nQgCVa__8